Nieuws en updates

We rijden weer !

 Na een lange periode van keihard werken door onze leden en vrijwilligers is het zover. Alles is omgebouwd, voorzien van remmen op luchtdruk, noodremmen, aangepast, gewijzigd, beter gemaakt, noem maar op. We zijn inmiddels GECERTIFICEERD door de Voedsel en Waren Autoriteit ! En daar zijn we heel trots op.

Er zijn om die reden wel wat nieuwe regeltjes:
Kinderen tot een lengte van 1,2 meter mogen onder begeleiding van een volwassene meerijden.
Kinderen groter dan 1,2 meter mogen zelfstandig meerijden.

Wij zijn elke zondag open voor publiek van 11.00 tot ca 16.00 uur, (mits het weer het toelaat uiteraard). Tot dan !!!

Wilt u Modelbouwvereniging Het Y steunen zodat we kunnen blijven rijden ? Klik dan op onderstaande link van GoFundMe. Dank u !

Een nieuw looppad door het gras naar het station

De eerste zondagen waarop we weer mochten rijden zagen we dat ons publiek soms moeite had om door het drassige en hobbelige gras te lopen. En we snappen dat dit natuurlijk minder prettig is, zeker als iemand minder goed ter been is of als er bijvoorbeeld kinderwagens meegenomen moeten worden. We hebben dan ook besloten om op zo kort mogelijke termijn een looppad aan te gaan brengen. In goed overleg met de terreinbeheerder van Spaarnwoude Park is gekozen voor een oplossing die zo min mogelijk afbreuk doet aan de natuur, waarbij het gras door de verharding heen kan groeien. We zijn druk bezig om dit op korte termijn te realiseren.

Zondag 14 april 2024

Zondag 14 april, het was weer een geweldige dag om te rijden met de treinen. Veel publiek en blije gezichten, vooral van de kinderen uiteraard.  

Impressie van zondag 7 april 2024:

Impressie 1e en 2e Paasdag 2024

We zijn TüV gecertificeerd, en daar zijn we trots op !